US Open-kampioene van 2017 heeft het gras nog altijd niet onder de knie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Sloane Stephens in eerste ronde Eastbourne onderuit tegen Ostapenko

US Open-kampioene van 2017 heeft het gras nog altijd niet onder de knie
Foto: © photonews

Wimbledon komt met rasse schreden dichterbij en dan komt het er voor de tennistoppers op aan toch al enigszins gewend te zijn aan het spelen op gras. Dat is bij Sloane Stephens nog niet het geval. De Amerikaanse trekt zo de trend van de laatste jaren gewoon door.

Nochtans won Stephens in 2017 de US Open. Ze mag dan één van de beste harcourtspeelsters zijn, op gras vergaat het haar veel minder goed. Het is al van 2016 geleden dat het huidig nummer negen van de wereld nog eens een graswedstrijd gewonnen heeft. De voorbije twee jaar verloor ze meteen in de eerste ronde op Wimbledon.

Dti jaar besloot Stephens toch eens mee te doen aan een voorbereidingstoernooi en schreef ze zich in voor Eastbourne. Daar kwam ze in de eerste ronde uit tegen Jelena Ostapenko, die ook al in 2017 Roland Garros won. De Letse was in het begin niet bij de les en alles leek wonderwel te lukken bij Stephens. Na minder dan een halfuur stond het 1-6.

OSTAPENKO ONDER STOOM NA EERSTE SET

Nadien herpakte Ostapenko zich wel, begon ze de bal goed te raken en bleek dat Stephens toch moeite blijft kennen met deze ondergrond. Laatstgenoemde won slechts drie spelletjes meer. Ostapenko haalde het met 1-6, 6-0 en 6-3. Haar volgende tegenstandster is de Russische Alexandrova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws