Duel der Lage Landen wacht op Bonaventure met Wimbledon-ticket als inzet
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Ysaline Bonaventure moet voorbij Arantxa Rus om hoofdtabel te halen

Duel der Lage Landen wacht op Bonaventure met Wimbledon-ticket als inzet
Foto: © photonews

Net als Ruben Bemelmans heeft ook Ysaline Bonaventure nog altijd zicht op de hoofdtabel op Wimbledon. Dat heeft alles te maken met haar zege in een spannende tweesetter tegen Gabriella Taylor. In de derde en beslissende kwalificatieronde wacht Arantxa Rus.

Nadat ze in drie sets afrekende met Loeb, kwam Bonaventure in de kwalificaties in Wimbledon uit tegen een thuisspeelster. De vrijwel onbekende Taylor beet zich na een vroege achterstand vast in de wedstrijd en ging behoorlijk lang mee. Aan het eind van de eerste set kon Bonaventure met een volgende break wel het verschil maken.

IN TWEE SETS KLAAR ONDANKS SETBAL TEGEN

Haar Britse opponente sloeg meteen terug door de eerste drie spelletjes van de tweede set te winnen. De vechtster in Bonaventure kwam vervolgens boven. De Belgische knabbelde aan haar achterstand, werkte een setbal op de service van haar tegenstandster weg en ging van 3-5 naar 5-5.

In de tiebreak slaagde ze er dan toch in om setverlies te vermijden. Zo werd het 6-4 en 7-6 (7/5). In de derde en beslissende kwalificatieronde neemt Bonaventure, die zelf met een 'Hollands' accent spreekt, het op tegen de Nederlandse Arantxa Rus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws