Bemelmans overleeft bijna drie uur lange thriller en mag hopen op stekje op hoofdtabel Wimbledon

Bemelmans op één zege van hoofdtabel na nipte triomf tegen Santillan

Bemelmans overleeft bijna drie uur lange thriller en mag hopen op stekje op hoofdtabel Wimbledon
Foto: © photonews

Na zijn felbevochten overwinning tegen de Zweed Ymer was het ook in de tweede kwalificatieronde op Wimbledon knokken geblazen voor Ruben Bemelmans. Maar het resultaat was ook tegen Santillan hetzelfde: winst. De hoop op een plekje op de hoofdtabel blijft dus levend.

In de eerste set was al duidelijkd at beide heren aan mekaar gewaagd waren. Geen van beiden liet een steek vallen en dus moest een tiebreak de winnaar van de set aanduiden. Dat werd Santillan, die met 5-7 nipt de tiebreak naar zich toe trok.

De reactie van Bemelmans bleef niet uit. Onze landgenoot won in de tweede set drie spelletjes meer dan zijn Australische opponent. In de derde set moest er een verschil van twee spelletjes op het bord komen, tenzij het 12-12 werd. Zover kwam het niet, maar het scheelde niet veel.

NOG 1 KEERTJE WINNEN

Bij 10-10 kon Bemelmans eindelijk de genadeslag uitdelen. De overwinning was zo een feit na net geen drie uur tennis: 6-7 (5/7), 6-3 en 12-10. Indien hij ook zijn derde kwalificatiematch tegen Young winnend afsluit, mag hij naar de hoofdtabel op Wimbledon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws