Niets dan positieve signalen voor Goffin na nederlaag tegen Federer: "Was de betere speler in de eerste set"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Niets dan positieve signalen voor Goffin na nederlaag tegen Federer: "Was de betere speler in de eerste set"
Foto: © photonews

Geen nieuwe stunt voor David Goffin op het ATP-toernooi van Halle. In de finale verloor onze landgenoot in twee sets van Roger Federer, die in het Duitse Halle zijn tiende eindzege vierde. Maar de Luikenaar is in geen geval negatief na een schitterende week.

In de eerste set lagen er nochtans kansen voor Goffin tegen de FedExpress. "Die eerste set was de sleutel van de match", zei hij in HLN. "Ik was de betere speler, zeker in de rally's. Ik was agressief, deed hem lopen en deed hem missen. Ik stond 0-40 (bij 2-2) op zijn opslag. Tegen Federer mag je die kansjes niet laten liggen. Want hij speelde een ongelooflijke tiebreak en daarna was hij wat meer ontspannen, waardoor het moeilijk werd."

Het mag duidelijk zijn: Goffin heeft eindelijk opnieuw die topvorm beet na enkele moeilijke maanden. En een seizoen met blessureleed in 2018. "Het is langzaamaan gegaan", ging hij verder. "Op training draaide het wel al langer lekker, maar de goede wedstrijden is iets van de laatste weken."

'Constanter geworden'

"Op Roland Garros speelde ik al een degelijke partij tegen Rafa en ik heb op dat elan verder kunnen surfen om goed aan het grasseizoen te beginnen. Ik ben duidelijk constanter geworden, mentaal en op tennisgebied."

Goffin kan nu met vertrouwen en een nieuwe ranking (ATP 23) richting Wimbledon. "Dat doe ik met heel veel vertrouwen", aldus onze landgenoot, die zondag voor de vijfde keer een ATP-toernooi kon winnen. "Deze week heeft me goed gedaan. Het was ideaal: veel matchen, hard gevochten en een mooi tennisniveau. Meer kan je niet vragen in de aanloop naar een grandslamtoernooi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws