Moedige Goffin kraakt tegen Federer na uitstekende eerste set

Moedige Goffin kraakt tegen Federer na uitstekende eerste set
Foto: © photonews

Als beloning voor zijn uitstekend toernooi in Halle mocht David Goffin zich in de finale meten met niemand minder dan Roger Federer. Goffin ging voornamelijk in de eerste set vrank en vrij zijn kans. Toen hij er niet in slaagde die te winnen, duwde Federer wel meteen door.

De eerste vier spelletjes werden netjes verdeeld. Nadien was het zelfs Goffin die de druk wat ging opvoeren. Goffin bracht fris en dartel tennis en ging bij 2-2 naar 0-40 op de opslag van Federer. De Zwitser werkte de drie breakpunten één voor één wel netjes weg. Naar het einde van de eerste set toe vond Federer steeds meer zijn ritem en dat onderstreepde de beste speler aller tijden in de tiebreak.

MENTALE TIK VOOR GOFFIN

Het verlies van die eerste set, waarin hij dus zeker zijn kansen had, was wel een mentale tik voor Goffin. Dat had zijn tegenstander ook door. Die zorgde er in de tweede set meteen voor dat het eerste spel zeer felbevochten was. Goffin had daar ongetwijfeld graag nog zijn opslag behouden, maar zag het derde breakpunt benut worden.

Dat was meteen ook een sleutelmoment in de wedstrijd. Federer hield het gaspedaal ingedrukt en rijfde de tweede set vlotjes binnen. Goffin moest op het eerste matchpunt een moeilijke volley slaan en zo zat het er meteen op. Het werd 7-6 (7/2) en 6-1 in deze finale. Voor Federer is het al de tiende titel in Halle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws