Goffin krijgt toetje om van te smullen: tegenstander in finale is absolute wereldtopper
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties

Roger Federer wacht op David Goffin in finale Halle

Goffin krijgt toetje om van te smullen: tegenstander in finale is absolute wereldtopper
Foto: © photonews

Het moet echt genieten zijn voor David Goffin. Na een moeilijke periode heeft hij weer aangeknoopt met zijn betere tennis en staat hij meer dan verdiend in de finale in Halle. Dat geeft hem meteen de kans om zich nog eens te meten met een wereldtopper. Tegenstander is immers Roger Federer.

De Zwitser moest het opnemen tegen Herbert om zelf zijn plaats in de finale af te dwingen. Federer, die wel een set had verloren in zijn vorige twee matchen, kwam op geen enkel moment in de problemen. Het topreekshoofd won de eerste drie spelletjes en rijfde nadien vlotjes de eerste set binnen.

In het openingsspel van de tweede set werd Herbert opnieuw bestookt. De Fransman weerstond de druk en slaagde er zo in het eerste deel van die set toch in om de spanning nog eventjes te bewaren. Nadien liep Federer toch weer weg. Na 3-3 sprokkelde Herbert geen enkel spelletje meer. Met 6-3 en 6-3 plaatste Federer zich voor de finale.

DROOMFINALE

Vanuit Belgisch standpunt is het een echte droomfinale: David Goffin die zichzelf weer heeft teruggevonden tegen de beste speler ooit, zeker op gras. Tegen Zverev behaalde Goffin zijn eerste zege in 2019 tegen een toptienspeler. Onze landgenoot mag op zoek naar zo'n tweede overwinning. De finale gaat in Halle van start om 13u.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws