Flipkens overleeft met dubbelpartner vijf matchballen en staat in finale Mallorca

Flipkens overleeft met dubbelpartner vijf matchballen en staat in finale Mallorca
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens haalde op Roland Garros al de halve finale in het dubbelspel. Nu er omgeschakeld is naar gras, haar favoriete ondergrond, moet er nog meer succes aankomen voor 'Flipper' en haar dubbelpartner Johanna Larsson. Dat blijkt meteen in Mallorca.

Ze zijn in Spanje het tweede reekshoofd, maar kregen hun plek in de finale zeker niet cadeau. Aoyama en Krunic, de vierde reekshoofden, dwongen Flipkens en Larsson in de halve finales tot het uiterste. Nochtans namen Flipkens en haar dubbelpartner de ideale start. Het winnen van de eerste drie spelletjes legde de basis voor setwinst.

WEDSTRIJD KANTELT IN LOOP VAN SET TWEE

Bij 2-2 hadden ze ook in de tweede set nog alle kansen en in het volgende game kwamen ze zelfs 15-40 voor. Vervolgens leek de partij te kantelen in het voordeel van het Japans/Servische duo. Dat bedwong alsnog servicebehoud en stoomde nadien door naar 2-6.

NIEUWE KENTERING IN SUPER TIEBREAK

In de super tiebreak liepen Aoyama en Krunic ook nog eens 1-5 uit. Er volgde nog een kentering: het werd 8-6 voor Flipkens en Larsson. Toch waren het Aoyama en Krunic die het eerst op matchpunt kwamen. In zo'n super tiebreak is het spelen naar tien gewonnen punten, maar moet er dan wel een verschil op het bord komen van twee punten.

Het werd een strijd ver voorbij de tien punten. Na een serie matchballen voor de tegenstandsters konden Flipkens en Larsson alsnog het verschil maken. Het werd 6-3, 2-6 en [15-13]. In de finale wachten derde reekshoofden Martinez Sanchez en Sorribes Tormo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws