Coppejans doet het opnieuw met onvoorstelbare comeback en bereikt finale in Blois

Coppejans doet het opnieuw met onvoorstelbare comeback en bereikt finale in Blois
Foto: © photonews

David Goffin is niet de enige Belg die dit weekend een finale speelt. Kimmer Coppejans staat op de challenger van Blois ook in de eindstrijd. De weg daarnaartoe is in zijn geval indrukwekkend. Zowel in de kwartfinale als in de halve finale keerde Coppejans terug uit een verloren positie.

Zijn kwartfinale tegen Roca Batalla duurde maar liefst drie en een half uur. Vooral ingegeven door het feit dat de eerste twee sets eindigden op een tiebreak. Coppejans stond een set en een break achter, maar knokte zich alsnog naar de overwinning. Het werd 6-7 (6/8), 7-6 (8/6) en 6-3.

TWEEMAAL ZELFDE HOUDINI-TRUC

Het was al moeilijk genoeg om van zo'n lange partij te herstellen en dat werd het helemaal toen Coppejans ook tegen Arguello een set en een break achter kwam. Coppejans toverde vervolgens dezelfde Houdini-truc uit zijn mouw. Ook in zijn halve finale kwam hij weer helemaal terug. Over deze twee wedstrijden redde de Belg overigens een serie matchballen.

Zijn Argentijnse tegenstander kon het tij niet meer keren nadat Coppejans nog met de tweede set ging lopen. Met 2-6, 7-5 en 6-4 plaatste de West-Vlaming zich voor de finale in het Franse Blois. Tegenstander is daarin de Portugees Pedro Sousa, het eerste reekshoofd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws