Comeback van Andy Murray groot succes: Schot bereikt meteen finale

Comeback van Andy Murray groot succes: Schot bereikt meteen finale
Foto: © photonews

Op de Australian Open leek Andy Murray nog afscheid te nemen van de tenniswereld. Vijf maanden en een ultieme heupoperatie later staat hij ogenschijnlijk weer met plezier en ogenschijnlijk pijnvrij te tennissen. Voorlopig enkel in het dubbel, maar dat heeft hij alvast nog goed onder de knie.

Om niet van meet af aan te veel risico's te nemen, opteert Murray om eerst in het dubbelspel zijn comeback te maken op de toernooien van Queen's en Wimbledon. Het enkelspel, dat moet later maar volgen. Murray speelt in Queen's aan de zijde van Feliciano Lopez en het duo is al goed op mekaar afgestemd.

Dat bleek ook in de halve finale tegen de Fin Kontinen en de Australiër Peers, de derde reekshoofden. De enige break uit de eerste set werd aan het eind genoteerd in het voordeel van Murray en Lopez. In set twee kwamen de Schot en de Spanjaard wel 0-3 achter, maar keerden ze toch terug tot 4-4. In de tiebreak moesten ze wel de duimen leggen.

MURRAY EN LOPEZ KLAREN HET IN SUPER TIEBREAK

Ook de super tiebreak stond bol van de spanning. Murray en Lopez liepen 8-5 uit, maar moesten de volgende twee punten aan hun tegenstanders laten. Murray en zijn dubbelpartner stonden er hierna wel weer en wonnen met 7-5, 6-7 (5/7) en [10-7]. Een finaleplek voor Murray in zijn eerste toernooi sinds zijn terugkeer: het is een heerlijk finale. De tegenstanders in die finale zijn de Amerikaan Ram en de Engelsman Salisbury.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws