Venus niet haar laatste slachtoffer: Roland Garros-winnares nu ook in Birmingham in de finale

Venus niet haar laatste slachtoffer: Roland Garros-winnares nu ook in Birmingham in de finale
Foto: © photonews

Bij de organisatoren van het toernooi van Birmingham zullen ze in hun vuistje lachen. De meest recente grandslamwinnares in de finale, dat moet wel volk lokken. Ashleigh Barty voelt zich ook op het gras in Engeland in haar sas. Ze ontdeed zich van Barbora Strycova in de halve finales.

Barty had al het prestigeduel tegen Venus Williams gewonnen met 6-3 en 6-4 om bij de laatste vier te geraken. De Tsjechische Strycova was de volgende tegenstandster en die wist na zes spelletjes wellicht wel waar ze aan toe was. Barty had dan net een tussenspurt geplaatst: van 1-2 achter ging het naar 4-2 voor.

OPSLAG BARTY GEEFT GEEN KRIMP

Nadien slaagde Barty er in om de set uit te serveren. Sterker nog: de Australische zou haar opslag in de hele wedstrijd geen enkele keer inleveren. Strycova klampte in set twee wel lang aan, maar kraakte bij 4-4 alsnog. Het tweede matchpunt was raak: de slice van Strycova dwarrelde buiten de lijnen, Barty zegevierde met tweemaal 6-4.

Het was al verrassend dat Barty net op het gravel haar eerste grandslamtitel binnenhaalde. Met haar speelstijl komt ze op gras zeker ook goed uit de voeten en dat laat ze nu in Birmingham alvast zien. In de finale is haar tegenstandster de Duitse Julia Goerges of de Kroatische Petra Martic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws