Juan Martin del Potro vreest voor einde carrière

Juan Martin del Potro vreest voor einde carrière
Foto: © photonews

Nu het stilletjes aan weer beter gaat met Andy Murray, lijkt het mannentennis een andere topper te gaan verliezen. Juan Martin del Potro moet immers onder het mes. De Argentijn met een sterke forehand geeft toe dat het mogelijk is dat hij zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld.

Del Potro maakte het nieuws bekend via een filmpje op Instagram. Het nummer 12 van de wereld gaf forfait voor zijn tweederondepartij op Queen's nadat hij deze week zijn knieschijf brak. Zaterdag zal hij geopereerd worden. Het is amper negen maanden geleden dat hij al eens een breuk opliep aan diezelfde knieschijf.

"Ik heb aan de artsen de beste optie gevraagd, rekening houdende met mijn gezondheid en mijn knie. Een operatie bleek de beste keuze", legt Del Potro uit. "Of ik mijn laatste tennismatch gespeeld heb of niet, weet ik nog niet. Ik hoop dat ik kan herstellen en mijn knie opnieuw kan functioneren."

DUIMEN VOOR GOEDE AFLOOP

De 30-jarige tennisspeler vroeg zich eerder al af hoeveel keer hij nog het gravelseizoen zou kunnen spelen, omdat dat zo slopend is. Nu lijkt zijn carrière in zijn geheel in gevaar. Het is dus duimen voor een goede afloop van deze operatie. Blessures hebben hem doorheen zijn hele loopbaan al gehinderd. In 2009 was er wel een grote triomf met winst op de US Open.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws