Sterke start volstaat niet voor Mertens om halve finales te bereiken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Elise Mertens verliest van Sofia Kenin in kwartfinales Mallorca

Sterke start volstaat niet voor Mertens om halve finales te bereiken
Foto: © photonews

Elise Mertens was aardig op dreef op het gras van Mallorca en mocht dan ook spelen voor een plek in de laatste vier. Haar tegenstandster was Sofia Kenin, oftewel de speelster die op Roland Garros Serena Williams nog klopte. De jonge Amerikaanse pakte ook de scalp van Mertens.

Nochtans was de Limburgse uitstekend aan de partij begonnen. Kenin wist haar eerste opslagbeurt nog goed door te komen, maar nadien was er geen houden meer aan. Mertens deelde de lakens uit en bracht haar opponente in elk spelletje in moeilijkheden. Sterker nog: Mertens won ze allemaal en stak de eerste set overtuigend op zak.

FELBEVOCHTEN GAMES NAAR KENIN

Het zou uiteraard moeilijk zijn om dat niveau een heel wedstrijd aan te houden en dat bleek ook in de tweede set. Het was nu zowat het omgekeerde verhaal. Mertens had ook de pech dat ze in een aantal felbevochten games nipt aan het kortste eind greep. Zo kreeg ze wel zelf een 6-1 om de oren.

Elise Mertens trachtte zich nadien wel weer in de wedstrijd vast te bijten en ging ook mee tot 2-2. Hierna werd de druk van het nummer dertig van de wereld toch te groot. Mertens leverde nog tweemaal haar opslag in. Kenin haalde het met 1-6, 6-1 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws