Daar is de échte David Goffin: nummer vijf van de wereld gaat voor de bijl na thriller
Redactie
| 33 reacties

David Goffin stunt tegen Alexander Zverev en bereikt halve finale in Halle

Daar is de échte David Goffin: nummer vijf van de wereld gaat voor de bijl na thriller
Foto: © photonews

En of David Goffin opnieuw op het goede spoor zit. Het publiek in Halle zal zich er niet aan verwacht hebben, maar onze landgenoot legde thuisspeler en nummer vijf van de wereld Alexander Zverev over de knie in de kwartfinales. Goffin triomfeerde met 3-6, 6-1 en 7-6 (7/3).

Dat hij in de eerste set het onderspit moest delven, maakt zijn overwinning er alleen nog maar knapper op. Want Zverev gaf zelf aanvankelijk bijzonder weinig prijs op zijn eerste opslag en kon de service van Goffin daarentegen wel pijn doen. Zo kwamen er twee breaks in het voordeel van de Duitser op het scorebord.

Het wedstrijdbeeld veranderde nadien echter compleet: Goffin werd in alle facetten van het spel de betere speler. Zverev mocht zich eind vorig jaar dan wel tot Masters-kampioen gekroond hebben, in Halle zag hij tegen Goffin sterretjes. De cijfers in de tweede set waren navenant: een droge 6-1.

VEERKRACHT HELPT GOFFIN OVER DE MEET

Zijn opslag hield Zverev hierna wel in de match en de topvijfspeler liep zelfs weer 1-3 uit. Goffin toonde echter veerkracht, bleef voor het betere tennis zorgen tijdens de rally's en keerde terug tot 4-4. In de tiebreak zette hij vervolgens de kers op de taart. In de halve finales is zijn tegenstander Matteo Berrettini, die vorige week het toernooi van Stuttgart won.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws