Wimbledon-finalist van 2017 heeft zijn draai helemaal nog niet gevonden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Schwartzman krijgt Cilic op de knieën in achtste finale Queen's

Wimbledon-finalist van 2017 heeft zijn draai helemaal nog niet gevonden
Foto: © photonews

Ook in 2019 moet het orgelpunt van het grasseizoen straks volgen op Wimbledon en Queen's is één van de hoger aangeschreven voorbereidingstoernooien. Marin Cilic, die in principe prima op gras uit de voeten kan, heeft echter weinig plezier beleefd aan zijn deelname in Londen.

Cilic speelt tot dusver een teleurstellend seizoen. Het voormalig nummer drie van de wereld is gezakt naar de vijftiende plaats. Op Roland Garros verloor de Kroaat al in de tweede ronde. Ook de omschakeling naar gras lijkt niet meteen te helpen. Cilic klopte in de eerste ronde in Queen's wel Christian Garin, maar verslikte zich in Diego Schwartzman.

De vinnige Argentijn is altijd een lastig te bespelen tegenstander en dat bleek al toen hij in het vierde game door de opslag van Cilic ging. De favoriet in deze wedstrijd sloeg wel nog terug en maakte er 4-4 van, maar moest vervolgens opnieuw zijn service inleveren.

SCHWARTZMAN DUWT DOOR NA SETWINST

Schwartzman duwde meteen door naar 2-0 in de tweede set. Er volgden wel nog een paar betwiste spelletjes, maar de overwinning van Schwartzman kwam eigenlijk op geen enkel moment in gevaar. Na nog geen anderhalf uur tennis werd het tweemaal 6-4. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws