Maria Sharapova kan geen vuist maken in absolute topaffiche in Mallorca

Maria Sharapova kan geen vuist maken in absolute topaffiche in Mallorca
Foto: © photonews

Voor Maria Sharapova is het toernooi van Mallorca haar grote terugkeer na maanden blessureleed. Door haar zege tegen Kuzmova dwong de Russische een echte topaffiche af. Ze stond met haar zes grandslamtitels tegenover Angelique Kerber, die er drie heeft verzameld. De Duitse won het pleit.

Deze achtste finale oogde zeer aantrekkelijk, maar van spankracht was weinig sprake. Kerber won de eerste twee spelletjes en daarmee was de toon meteen gezet. Vooral de tweede opslag van Sharapova was doorlopend kwetsbaar. Kerber won haar opslagspelletjes veel gemakkelijker en haalde de eerste set probleemloos binnen.

OOK VROEGE BREAK IN SET TWEE

Wat Sharapova ook probeerde, ze kon het tij niet keren. Toen Kerber ook in set twee een vroege break te pakken had, zat ze op rozen. Even dook er nog wel even concentratieverlies op, maar zonder erg. Kerber ging dan nog maar een keer door de ospalg van haar opponente om het helemaal af te maken met 6-2 en 6-3.

UIteraard is het geen verrassing dat Sharapova in Mallorca nog niet op haar best is. Voor Kerber is deze uitslag wel een opsteker. Ook zij zit immers niet in haar beste periode en kende in de eerste ronde nog de nodige moeite met Ysaline Bonaventure.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws