Drievoudig grandslamwinnaar sneuvelt na thriller op het gras van Queen's

Drievoudig grandslamwinnaar sneuvelt na thriller op het gras van Queen's
Foto: © photonews

Grandslamwinnaars die nog niet helemaal op punt staan, hebben het niet gemakkelijk op het gras van Queen's. Na de eerdere uitschakeling van Cilic verloor ook Wawrinka zijn wedstrijd. De Zwitser knoopte op Roland Garros aan met zijn betere tennis, maar gras is niet zijn favoriete ondergrond.

Wawrinka had het grasseizoen liever al eerder ingezet, maar had tijd nodig om te herstellen van de zware inspanningen in Parijs. Daardoor is Queen's zijn eerste toernooi in het grasseizoen. Hij klopte wel de Brit Dan Evans in de eerste ronde, maar botste in de achtste finales op Nicolas Mahut.

Aanvankelijk leek het zo'n vaart niet te lopen. Wawrinka ging in het vierde spel door de opslag van Mahut en dat was lange tijd de enige break uit de match. Tot bij 6-5 voor Mahut in de tweede set. Plots werd het 0-40 op de opslag van Wawrinka. Die kon nog wel twee setballen wegwerken, maar derde maal was scheepsrecht voor zijn Franse opponent.

WAWRINKA GEEFT HET WEG

Mahut is dan ook een grasspecialist, maar leek er toch aan voor de moeite toen hij in de derde set 3-5 achter kwam. Enkel een onmiddellijke rebreak kon hem nog redden en zo geschiedde ook. Met de wind nu in de zeilen, stond er geen maat op Mahut in de beslissende tiebreak. Zo werd het 3-6, 7-5 en 7-6 (7/2).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws