David Goffin dankt opslag en coach voor plek in kwartfinale in Halle

David Goffin dankt opslag en coach voor plek in kwartfinale in Halle
Foto: © photonews

David Goffin staat in de kwartfinales in Halle, maar hij heeft het zeker niet cadeau gekregen. Zij zege tegen Albot was zowel overtuigend als moeizaam. Het koste enige tijd om doorheen de muur te komen, maar eens de tweede set te hebben gewonnen, was het duidelijk dat er maar één winnaar kon zijn.

Goffin reageerde na zijn overwinning bij de RTBF. "Het was geen gemakkelijke match. Het was de eerste keer dat ik op central court stond. De bal voelt er anders aan. Je moet je daaraan aanpassen. Bovendien speelde Albot erg goed in het begin van de match", gaf onze landgenoot zijn tegenstander een complimentje.

TEVREDEN OVER GETOONDE VECHTLUST

Desondanks heeft Goffin het nooit opgegeven. "Ik ben heel tevreden met de manier waarop ik gevochten heb om de situatie om te keren na de eerste set. Mijn opslag heeft me enorm geholpen om in de match te blijven en die kleine kansjes te grijpen die ik had aan het einde van de tweede set en in het begin van de derde. Al bij al is het een mooie overwinning."

Eentje die hem wellicht aan een status van reekshoofd helpt op Wimbledon. De samenwerking met coach  Thomas Johansson lijkt zijn vruchten af te werpen. "Thomas heeft me al erg geholpen op het gras. Vorige week boekte ik al twee mooie overwinningen op Rosmalen. Hier sta ik in de kwartfinale en voel ik me beter en beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws