Elise Mertens betuigt liefde voor Mallorca na klinkende overwinning
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Elise Mertens knoopt aan met het goede gevoel in Mallorca

Elise Mertens betuigt liefde voor Mallorca na klinkende overwinning
Foto: © photonews

Daar was ze plots weer, de beste Elise Mertens. De Duitse Andrea Petkovic kansloos naar huis gestuurd. De Belgische nummer één is nochtans nog bezig met haar draai te vinden tijdens het grasseizoen. Maar in Mallorca is het gras groener dan elders. Toch voor Mertens.

Op Rosmalen was Mertens er in de eerste ronde meteen uitgevlogen. Onze landgenote was dus nog op zoek  naar haar eerste zege op gras dit seizoen. "Het is toch wel wat aanpassen als je van gravel naar gras overschakelt, zeker voor je slagen en je benenspel, maar het komt wel in orde."

FIJNE TERUGKEER

Er sprak vertrouwen uit haar reactie na de zege tegen Petkovic. Dat mag ook wel: een 6-2 en 6-2 tegen de voormalig nummer negen van de wereld, dat staat er wel. Het lijkt voor Mertens een mooie passage te worden in Mallorca. "Het is de derde keer dat ik hier kom en het is altijd fijn om weer te keren."

Het vierde reekshoofd voelt er zich opperbest en dat kan misschien wel de basis zijn voor het spelen van een sterk toernooi. "Het is hier erg mooi. Bij grastoernooien wordt er altijd gedacht aan regen en Engeland. Met dit prachtige weer is het hier altijd fijn vertoeven." Blijf er dan nog maar een tijdje.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties