David Goffin en Elise Mertens status quo - Slecht nieuws voor Kirsten Flipkens
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Kirsten Flipkens zakt 11 plaatsen op de WTA-ranking

David Goffin en Elise Mertens status quo - Slecht nieuws voor Kirsten Flipkens
Foto: © photonews

Op de nieuwe ATP- en WTA-ranking zijn David Goffin en Elise Mertens status quo gebleven. Voor Kirsten Flipkens was er minder goed nieuws. De Molse ging liefst 11 plaatsen achteruit en staat tegenwoordig 80e.

Flipkens ging er op het WTA-toernooi van Rosmalen in de kwartfinales uit. Een pijnlijk verlies, want vorig jaar bereikte onze landgenote nog de finale op het Nederlandse toernooi. Flipper moet dan ook 11 plaatsen toegeven en zakt van 69 naar 80. De beste Belgische - Elise Mertens - blijft dan weer de nummer 21 van de wereld. 

Alison Van Uytvanck (-2) is het nummer 57, ook Alison Van Uytvanck (WTA 118), Greet Minnen (WTA 128) en Yanina Wickmayer (WTA 155) zijn terug te vinden in de top 200 van het vrouwentennis. Minnen maakte wel een knappe sprong van 11 plaatsen. Aan de top van de WTA-ranking zijn er nauwelijks wijzigingen. Naomi Osaka blijft dus nummer één. 

Ook Goffin status quo

Bij de mannen behoudt David Goffin zijn 33e plek na zijn kwartfinale in Rosmalen. Daar verloor hij van de Fransman Adrien Mannarino, die van de 44e naar de 34e plek springt. In de top van het mannentennis zijn er geen wijzigingen. Novak Djokovic blijft met een straatlengte voorsprong de nummer één van de wereld voor Rafael Nadal en Roger Federer. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties