Alison Van Uytvanck zorgt voor mini-stunt tegen achtste reekshoofd op grastoernooi van Mallorca
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Alison Van Uytvanck stoot na driesetter door naar

Alison Van Uytvanck zorgt voor mini-stunt tegen achtste reekshoofd op grastoernooi van Mallorca
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck heeft een knappe zege geboekt op het WTA-toernooi van Mallorca. Op het Spaanse gras was onze landgenote te sterk voor de Tsjechische Katerina Siniakova.

Alison Van Uytvanck (WTA 57) moest het in haar eerste ronde meteen opnemen tegen Katerina Siniakova (WTA 38), het 8e reekshoofd in Mallorca en bovendien de nummer 3 van de wereld in het dubbelspel. Maar 'Ali' begon sterk aan de wedstrijd en haalde de eerste set met 6-3 in huis. 

In het begin van de tweede set ging het gelijk op tussen beide speelsters, maar de Tsjechische forceerde dan toch een break. Siniakova gaf die niet uit handen en hing de bordjes in evenwicht (3-6). Alles te herdoen. 

Van Uytvanck veert recht

Van Uytvanck herstelde zich in de derde set. De Vlaams-Brabantse ging door de opslag van haar opponente en kwam 4-0 voor. Siniakova brak terug door de service van Van Uytvanck, maar de Grimbergse bleef koelbloedig en maakte het af, 6-3. Het ticket voor de tweede ronde is zo een feit. Met Elise Mertens, Kristen Flipkens en Ysaline Bonaventure staan er nog drie Belgische vrouwen op de hoofdtabel in Mallorca. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties