Voormalig nummer vier van de wereld pronkt met trofee na droomfinale, Berrettini en Mannarino vieren bij de mannen

Voormalig nummer vier van de wereld pronkt met trofee na droomfinale, Berrettini en Mannarino vieren bij de mannen
Foto: © photonews

Nog enkele grastoernooien waren toe aan hun orgelpunt. De meest beklijvende finale viel te aanschouwen in Nottingham. Caroline Garcia haalde het daar van Donna Vekic. Berrettini werd de verrassende winnaar in Stuttgart terwijl Mannarino zijn eerste titel behaalde op Rosmalen.

Nottingham kende zijn droomfinale: topreekshoofd Garcia tegen tweede reekshoofd Vekic. Ook al is Garcia ondertussen gezakt naar de 28ste plaats op de wereldranglijst en staat Vekic 22ste. De Française stond ooit wel in de top vijf. Ze had eerder op de dag nog haar finaleplek moeten afdwingen en vond bij het begin van de eindstrijd niet meteen haar draai.

GARCIA KONINGIN VAN DE TIEBREAKS

Zo ging de eerste set naar Vekic, maar nadien wijzigde het spelbeeld. Garcia gaf wel nog een 4-1-voorsprong kwijt. Een tie-break dus. Garcia plaatste bij 4-4 een kleine tussenspurt. Zo werd het 7-4. Ook nadien gaven beide dames mekaar geen duimbreed toe. Garcia won ook de tweede tiebreak met dezelfde cijfers. Zo werd het na meer dan twee en een half uur 2-6, 7-6 (7/4) en 7-6 (7/4).

Op Rosmalen had Riske al van Bertens gewonnen in de damesfinale. Bij de mannen mochten Adrian Mannarino en Jordan Thompson het onder mekaar uitmaken. Mannarino kwam 3-1 voor, maar moest die voorsprong weer inleveren en kwam in de tiebreak 4-6 achter. De Fransman sleepte de eerste set er alsnog uit en duwde nadien door: 7-6 (9/7) en 6-3.

CANADEES TALENT MIST SETBALLEN

Ook in Stuttgart werd er getennist. De enige break in de finale viel vroeg in de partij te noteren, toen toen Berrettini de opslag van Auger-Aliassime afnam. In de tiebreak van set twee kreeg de Canadees vijf setballen, maar het was toch weer de Italiaan die bij zijn derde matchpunt raak schoot. Zo haalde Berrettini het met 6-4 en 7-6 (13/11).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws