🎥 Anticlimax voor Kiki Bertens: Nederlandse mist vijf matchballen voor eigen publiek en verliest alsnog finale

🎥 Anticlimax voor Kiki Bertens: Nederlandse mist vijf matchballen voor eigen publiek en verliest alsnog finale
Foto: © photonews

Kiki Bertens had zich wel een ander slotakkoord van het toernooi van Rosmalen voorgeschoteld. Bij 0-6 en 1-4 leek de nummer vier van de wereld de winst voor het grijpen te hebben. Haar tegenstandster Alison Riske keerde echter nog terug, redde vijf matchballen en maakte het af in de derde set.

Aanvankelijk leek zich een heel ander scenario te ontplooien. Als een echte pletwals denderde Bertens over haar opponente heen en gaf ze haar geen enkele kans. Riske kreeg op geen enkel moment voet aan de grond in de eerste set en won zelfs geen enkel spelletje.

RISKE WEERSTAAT DE DRUK

Bij 0-1 in de tweede set gleed Bertens tijdens een rally even uit en stapte ze even van de baan voor een medische time-out. Dat leek haar in eerste instantie niet te hinderen: de thuisspeelster won ook drie van de vier volgende spelletjes. Riske ging echter van 1-4 naar 4-4. Bertens voerde de druk wel op in de volgende spelletjes, maar beet bij elk van de vijf matchpunten haar tanden stuk op haar tegenstandster.

BERTENS GEEFT OOK IN SET DRIE VOORSPRONG WEG

Riske tankte zo vertrouwen en won de tiebreak met 7-3. In de derde set liep Bertens toch weer 1-3 uit, maar ook nu kon ze de zege niet over de streep trekken. Riske kwam meteen langszij en forceerde diep in de derde set nog de beslissende break. De Amerikaanse haalde het zo met 0-6, 7-6 (7/3) en 7-5.

Voor Alison Riske, het nummer 61 op de wereldranglijst, is het de tweede titel uit haar carrière. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de finale. Opgelet: het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws