Goffin en de vloek van de drie zeges op rij: "Beter hier dan in Halle of Wimbledon"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Goffin en de vloek van de drie zeges op rij: "Beter hier dan in Halle of Wimbledon"
Foto: © photonews

David Goffin (ATP 33) is er in Rosmalen opnieuw niet in geslaagd om drie wedstrijden op rij te winnen. De kwartfinales op het Nederlandse toernooi waren het eindstation na een matige partij tegen Adrian Mannarino (ATP 44).

Een set en een break in de tweede set voorsprong. Toch gaf Goffin de match nog uit handen. "Had ik iets beter geserveerd, dan had ik de match sneller in een definitieve plooi kunnen leggen", aldus Goffin in HLN. "Het ritme was er niet van in het begin en dan ga je forceren."

Ook zijn coach Thomas Johansson zag dat die service, die in de tweede ronde wél nog draaide, het grote probleem was. "Hij heeft zijn service zes keer verloren", zegt de Zweed. "Ligt dat aan het feit dat Mannarino linkshandig is en anders de baan covert? Ach, de opslag was er niet van bij de opwarming."

Geen drie op een rij

En zo kon Goffin opnieuw geen drie keer op rij winnen op één toernooi. "Ah, die statistiek kende ik niet", maakte Goffin zich niet druk. "Maar daar houd ik me ook niet mee bezig. Dit is niet zo erg. Beter dat dit me hier overkomt dan in Halle of Wimbledon."

Halle dus maar, waar wel een sterker deelnemersveld is dan in Rosmalen. "David is duidelijk meer relaxed, geniet van de training en matchen", vervolgt Johansson. "Hier in Rosmalen speelde hij twee erg goede partijen en had hij vandaag een stevig gevecht. Ik ben heel positief voor Halle en Wimbledon. Nu enkel nog dit soort wedstrijden winnen", besluit de Zweed. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws