David Goffin opnieuw in zijn sas na 'slechte wedstrijd': "Ik panikeer minder snel"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

David Goffin voelt het vertrouwen groeien na kwartfinale in Rosmalen

David Goffin opnieuw in zijn sas na 'slechte wedstrijd': "Ik panikeer minder snel"

David Goffin staat in de kwartfinales op het ATP-toernooi van Rosmalen. Maar misschien nog belangrijker: de Luikenaar voelt zich goed in zijn vel én in zijn hoofd. Op naar de halve finales dan maar?

De nummer 33 van de wereld kende al bij al weinig problemen (6-3 en 7-5) met zijn maatje Pierre-Hugues Herbert (ATP 45). "Gezien de omstandigheden, de felle wind, en het spel van Herbert had ik wel een 'slechte wedstrijd' verwacht", citeert HLN Goffin na zijn tweede ronde. "Slecht in de zin dat er veel kleine foutjes zouden insluipen of verrassende winners door de wind."

"En dus moest ik trachten goed te serveren, wat ik ook heel de match gedaan heb. Een typische graswedstrijd eigenlijk. Vandaag kon je natuurlijk wel de wind gebruiken, maar je kon niet voor de lijnen gaan of propere, precieze slagen slaan. Je moest veelal vechten en aanklampen. En de kleine kansjes grijpen. Dat heb ik gedaan. Ik ben dan ook heel content, want het was niet evident tegen een stevige grasspeler, dit is een goede overwinning."

Relaxed

Goffin voelt zich opnieuw goed. Op en naast het veld. "De arm voelt goed, ik ben relaxed waardoor de timing ook snor zit", zegt Goffin. "Ik ben cool, ontspannen, ik panikeer minder snel. Alles is duidelijker in mijn hoofd."

In de kwartfinale ontmoet Goffin vandaag Adrian Mannarino. "Dit is een periode waarin Mannarino opleeft", aldus onze landgenoot, die in vier duels nog nooit verloor van de Fransman. "Op gravel heeft hij het altijd moeilijk en wint hij niet veel matchen, maar met zijn lage, vlakke slagen en zijn goede handen heeft hij het ideale tennis voor gras. Dat wordt een moeilijke."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws