Mertens en Goffin reageren op hun uiteenlopend resultaat: "Wat had die gegeten?"
Redactie
| 1 reacties

Elise Mertens onder de indruk van het spel van opponente

Mertens en Goffin reageren op hun uiteenlopend resultaat: "Wat had die gegeten?"
Foto: © photonews

Elise Mertens bij de dames en David Goffin bij de heren zijn nog altijd onze nationale tennistrots. Het verging hen beiden heel anders in hun eerste match op Rosmalen. Terwijl Goffin zijn tegenstander in de pan hakte, moest Mertens meteen haar koffers pakken.

Al zal daar niet veel aan zijn. Mertens woont immers op slechts drie kwartier van 's Hertogenbosch. Des te jammer dat er geen beter resultaat in zat. "Natuurlijk ben ik ontgoocheld omdat ik thuis toch graag een ronde had gewonnen", reageert Mertens in Het Laatste Nieuws.

Ik heb zelfs niet slecht gespeeld 

Haar tegenstandster Alexandrova was wel enorm sterk. "Wat had die gegeten? Er viel weinig tegen te beginnen. Ik heb nog getracht haar ritme te breken, maar zelfs op mijn eerste opslag begon ze winners te slaan. Als zij altijd zo zou spelen, kan ze heel ver geraken. Tegen hoger geplaatste speelsters heeft ze niets te verliezen en kan ze blijkbaar iets meer. Ik heb zelfs niet slecht gespeeld."

Bij de mannen was het David Goffin zelf die indruk maakte. "Ik voelde me hier direct goed op gras. Ik begin de laatste tijd telkens goed aan mijn wedstrijden. Dat komt ook met vertrouwen. Ik weet dat mijn tennis er staat, ik ben lucide en creatief zoals in Parijs en hoop dat voort te zetten." Dat moet gebeuren tegen zijn goede vriend Herbert. "Op de baan is hij gewoon een andere tegenstander."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws