Greet Minnen blijft op een wolk tennissen en schakelt nu ook voormalig top 50-speelster uit

Greet Minnen blijft op een wolk tennissen en schakelt nu ook voormalig top 50-speelster uit
Foto: © photonews

Als Greet Minnen eens in de flow zit, is ze wel zo'n speelster die dat lang kan aanhouden. Dat is ze volop aan het bewijzen op het gras van Rosmalen. Haar zegereeks is daar nog altijd niet ten einde. In da achtste finales klopte Minnen de Russische Margarita Gasparyan.

Nochtans is Gasparyan het huidig nummer 63 van de wereld en stond ze ooit zelfs dicht bij de top veertig. Minnen staat nog net in de top 140. De Belgische gaat wel snel stijgen op de rangschikking als ze zo blijft voortdoen. Aanvankelijk leek het nochtans een zware opdracht te gaan worden, want Minnen kwam 0-2 en 1-3 achter.

Onze landgenote liet zich niet uit haar lood slaan en deed er niet lang over om orde op zaken te stellen. Dankzij vier gewonnen spelletjes op rij kwam ze 5-3 voor. Met een blanco spel op de opslag van de tegenstandster rijfde de partner van Alison Van Uytvanck de eerste set binnen.

COMEBACK GASPARYAN VERMEDEN

Bij 1-1 in de tweede set ging de 21-jarige speelster uit Turnhout nog een tandje hoger schakelen. Ditmaal een reeksje van drie opeenvolgende games en het stond 4-1. Heel even leek Gasparyan nog helemaal terug te keren, maar de vijfde matchbal was dan toch raak. Het werd twee keer 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws