Flipkens zet tot tweemaal toe scheve situatie recht en staat voor vijfde keer in kwartfinale op Rosmalen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Flipkens geeft niet af en haalt het van Tsurenko in twee sets

Flipkens zet tot tweemaal toe scheve situatie recht en staat voor vijfde keer in kwartfinale op Rosmalen

Het gras is nog altijd veruit de favoriete ondergrond van Kirsten Flipkens en dat is in 's Hertogenbosch duidelijk zichtbaar. Voor de vijfde maal in haar carrière heeft Flipkens de kwartfinales bereikt op Rosmalen. De Oekraïense Lesia Tsurenko ging in twee sets voor de bijl met 7-6 (10/8) en 7-5.

Het nummer 32 van de wereld was nochtans een niet te onderschatten oponente, maar met het vertrouwen zat het wel goed bij Flipkens. Ze had immers ook al titelverdedigster Krunic uitgeschakeld. De speelster die het op Roland Garros zo uitmuntend deed, kwam wel 2-4 achter. Meteen dichtfietsen dat kloofje, dat Flipkens. Het was goed gedacht: zo werd het een tiebreak.

Tsurenko won wel de eerstvolgende drie punten, maar opnieuw keerde Flipkens terug en zo werd het een dubbeltje op zijn kant. Tsurenko miste twee setballen, Flipkens was wel succesvol bij haar tweede poging. Het bleef ook hierna wel een nek-aan-nekrace.

KNAP REEKSJE IN SLOT TWEEDE SET

Flipkens kwam in de tweede set 3-5 achter, maar had in de eerste set een soortgelijke situatie meegemaakt en toen liep het nog goed af. Nu ook: via vier gewonnen spelletjes op rij ging Flipkens van 3-5 naar 7-5 en zo was de kwalificatie voor de kwartfiinales meteen een feit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws