Ysaline Bonaventure doet prestatie van Minnen netjes over

Bonaventure rekent in de eerste ronde op Rosmalen af met Ferro

Ysaline Bonaventure doet prestatie van Minnen netjes over

Dat Greet Minnen in 's Hertogenbosch op de hoofdtabel staat, is te danken aan haar zege in de laatste kwalificatieronde tegen Fiona Ferro. De Française werd nog opgepikt als lucky loser en dan uitgeloot tegen Ysaline Bonaventure. Die was in drie sets te sterk.

Bonaventure zag een vroege break voorsprong snel ongedaan gemaakt, maar pakte vervolgens uit met een stevig reeksje. De speelster met het Nederlandse accent won vier spelletjes op rij en stak zo meteen de eerste set op zak.

Daarmee was ze echter nog lang niet thuis. De eerste twee spelletjes van de tweede set gingen de andere kant op. Bonaventure trachtte aan te pikken, maar moest haar opslag toch nog een keertje inleveren. Zo waren haar kansen in de tweede set verkeken.

BONAVENTURE DEELT 'BAGEL' UIT

Ferro staat echter vooral bekend als een gravelspeelster en bracht er in de derde set niets meer van terecht. Bonaventure stelde probleemloos de zege veilig: 6-2, 2-6 en 6-0. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de Russische Alexandrova, die Elise Mertens versloeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws