Goffin de komende weken op zoek naar ATP-punten: "In het begin is het voor mij altijd een beetje op eieren lopen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Gras is voor David Goffin altijd een beetje op eieren lopen

Goffin de komende weken op zoek naar ATP-punten: "In het begin is het voor mij altijd een beetje op eieren lopen"
Foto: © photonews

Van het gravel van Roland Garros naar het gras van Rosmalen. Het is een snelle omschakeling, ook voor David Goffin. Al hoopt de Luikenaar wel op een goed resultaat in Nederland.

Goffin (ATP 33) mocht Parijs met opgeheven hoofd verlaten, want uiteindelijk was de Luikenaar degene die Rafael Nadal de meeste spelletjes kon ontfutselen op Roland Garros. Maar de volgende opdracht staat alweer voor de deur: vandaag neemt Goffin het op tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP 129). 

"Ik heb enkele dagen rust genomen, ben dan op hardcourt buiten beginnen trainen en ben op vrijdag naar hier gekomen", vertelt Goffin in HLN. "Lichamelijk is het toch wat anders op gras, andere spiergroepen die je belast. In het begin is het voor mij altijd een beetje op eieren lopen omdat je een beetje schrik hebt om je voet te zetten. Daarom heb ik meestal toch wat tijd en een eerste match nodig."

20-jarige Spanjaard

Met Fokina krijgt Goffin een 20-jarig talent tegenover zich. Hij klopte in zijn eerste kwalificatieronde de Fransman Nicolas Mahut (verliezend finalist van 2015 tegen Goffin, red.). "Hij is echt goed", weet Goffin. "Ik heb hem in Estoril ontdekt waar hij de halve finale bereikte. Bovendien heeft hij de juniorentitel gewonnen op Wimbledon (2017) en dus kan hij echt wel goed tennissen op gras."

Goffin staat sinds maandag 33e op de ATP-ranking. In principe niet voldoende voor een status als reekshoofd op Wimbledon. En dus wordt het belangrijk om punten te sprokkelen. "Vanzelfsprekend. Maar ik heb de volgende weken geen punten te verdedigen en dus ga ik proberen hier alvast goed te spelen. Ik voel me lekker in mijn vel en voel me fysiek top, dus ik hoop competitief te zijn", besluit Goffin. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/08/2019 - 08/09/2019 US Open

Nieuwste reacties