Boris Becker haalt zwaar uit naar jonge uitdagers van Djokovic, Nadal en Federer
Redactie
| 2 reacties

Becker stelt kwaliteit en mentaliteit van het jonge tennisgeweld aan de kaak

Boris Becker haalt zwaar uit naar jonge uitdagers van Djokovic, Nadal en Federer
Foto: © photonews

Dominic Thiem heeft dan wel tweemaal op rij de Roland Garros-finale bereikt, voor het overige draait het mannentennis nog altijd om Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer. De Grote Drie blijven onaantastbaar. Boris Becker verwijt dit de jongere tennistalenten.

In The Guardian haalt de ex-coach van Djokovic aan dat de jongere generatie al verder zou moeten staan. "We zijn omringd met potentiële grandslamkampioenen. Voor welke reden dan ook duurt het in tennis langer om succesvol te zijn. Ik ben er wel van overtuigd dat het gaat gebeuren. Dit zou de enige sport zijn waarin het niet gebeurt."

De statistieken spreken nog steeds in het voordeel van de gevestigde waarden. "Ik heb gelezen dat geen enkele speler buiten de Grote Drie die jonger dan 28 is, uitgezonderd Thiem en Raonic, in een grandslamfinale gestaan heeft. Dat is niet goed. We moeten de kwaliteit en de mentaliteit van iedereen die jonger is dan 28 in vraag stellen."

MACHTSWISSEL

Becker hoopt nog een soort van machtswissel te zien. "Hoeveel respect ik ook heb voor Roger, Novak en Rafa, jonge spelers zouden moeten opstaan. Uiteindelijk zullen de Grote Drie te oud worden. Maar je wil het doorgeven van de fakkel zien terwijl ze nog top zijn. Je wilt Stefanos Tsitsipas en Thiem hen zien kloppen terwijl ze nog steeds heel goed zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws