Vriendin van Thiem kan hem troosten met dubbeltrofee, verrassende Duitse triomf bij de mannen

Vriendin van Thiem kan hem troosten met dubbeltrofee, verrassende Duitse triomf bij de mannen
Foto: © SC

Het is Dominic Thiem dus niet gelukt om Rafael Nadal te verrassen in de finale van het heren enkelspel op Roland Garros. Toch was het bij de entourage van de Oostenrijker niet allemaal kommer en kwel. Zijn vriendin Kristina Mladenovic won samen met Timea Babos het dubbelspel bij de dames.

Elise Mertens had al aan de lijve ondervonden hoe goed Babos en Mladenovic zijn in het dubbel. Hun tegenstandsters in de finale, de Chinese meisjes Duan en Zheng, hadden dan weer Kirsten Flipkens uitgeschakeld. Bij 2-2 in de eerste set namen Babos en Mladenovic de dubbelfinale resoluut in handen.

De Hongaars/Franse combinatie won maar liefst acht spelletjes op rij. Zo werd de eerste set winnend afgesloten en stond het duo er ook meteen goed voor in set twee. Die goede uitgangspositie werd niet meer uit handen gegeven. Babos en Mladenovic wonnen met 6-2 en 6-3.

THUISPUBLIEK KAN NIET VIEREN

Bij de mannen waren de Duitsers Krawietz en Mies geen reekshoofd, maar kwamen ze toch als eindwinnaars uit de bus. In de finale versloegen ze de Fransen Chardy en Martin. Een blitzstart bezorgde Krawietz en Mies de eerste set. Het werd nog spannend in de tiebreak van set twee, maar met vijf punten op rij haalden ze de winst binnen: 6-2 en 7-6 (7/3).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws