Meteen Belgisch onderonsje in Rosmalen, ook Minnen mee op de hoofdtabel
Redactie
| 1 reacties

Alison Van Uytvanck en Ysaline Bonaventure treffen mekaar in 's Hertogenbosch

Meteen Belgisch onderonsje in Rosmalen, ook Minnen mee op de hoofdtabel
Foto: © photonews

Op het toernooi van Rosmalen zijn de Belgen voornamelijk bij de dames goed vertegenwoordigd en een duel tussen landgenoten viel dan ook niet uit te sluiten. In de eerste ronde is het zelfs al zover. Van Uytvanck en Bonaventure treffen mekaar. Mogelijk is het niet het laatste Belgisch onderonsje.

Zeker door de succesvolle kwalificaties van enkele Belgische speelsters is de kans op een wedstrijd tussen tennisters van eigen bodem nog groter geworden. Ysaline Bonaventure klopte tijdens de kwalificaties de Nederlandse Arianne Hartono en de Duitse Antonio Lottner. Haar beloning: een ontmoeting met Alison Van Uytvanck in de eerste ronde.

Beide speelsters troffen mekaar dit jaar ook al op het gravel van Rabat. Toen won Van Uytvanck. De winnares van dit duel, mag het in de volgende ronde mogelijk weer opnemen tegen een landgenote. Elise Mertens kan dan de tegenstandster zijn. Die moet eerst zelf wel voorbij de Russische Alexandrova.

MINNEN TE STERK VOOR FERRO

Met Greet Minnen is er overigens nog een Belgische bij gekomen op de hoofdtabel. Zij nam in een uur en veertien minuten de maat van de Française Fiona Ferro met 6-4 en 6-3. In de eerste ronde komt Minnen tegenover de Duitse Mona Barthel te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws