Mestach zag impressionante Nadal en laat zich uit over open strijd bij dames: "Walk in the park is geen optie meer"
Redactie
| 1 reacties

Mestach vindt open veld in het damestennis best interessant

Mestach zag impressionante Nadal en laat zich uit over open strijd bij dames: "Walk in the park is geen optie meer"
Foto: © photonews

Roland Garros is achter de rug, tijd dus om het tweede grandslamtoernooi van het jaar nog eens onder de loepe te leggen. Bij de mannen heersten de gevestigde waarden, met Nadal als primus. Bij de dames was het een open veld en dat vindt onze analiste An-Sophie Mestach best interessant.

Aan de dominantie van Nadal op het Parijse gravel komt maar geen einde. "Dat was vrij voorspelbaar. Dat hij in het begin van de derde set tegen Thiem al die punten op een rij maakte en de puntjes op de i zette, vond ik wel impressionant. Ik denk dat Thiem sowieso wel eens Roland Garros zal winnen. Ook knap van Federer om na al die jaren niet op gravel gespeeld te hebben, een heel goed resultaat te halen."

Bij de dames waren er heel wat die de volgende stap in hun loopbaan zetten. Mestach kent vooral halvefinaliste Anisimova en winnares Barty goed. "Anisimova is een meisje met heel veel potentieel. Ze heeft een heel erg groot geloof in zichzelf. Die zal nog wel potten breken. Ze gaat een mooie toekomst tegemoet" voorspelt Mestach.

BARTY ZET TENNIS DAN TOCH BOVEN CRICKET

Het verhaal van Barty is vrij onvoorstelbaar. De Australische stopte even met tennis, ging cricket spelen en is nu grandslamkampioene. "Voor ze stopte, zag ze er heel ongelukkig uit. Als je ziet wat ze nu uitstraalt, zit ze beter in haar vel. Ik had wel niet verwacht dat ze op Roland Garros haar eerste Grand Slam ging winnen. Ik had gedacht dat het Wimbledon ging zijn. Ze heeft zo'n ongelooflijke handen en een goede backhand slice."

Mestach staat ook nog even stil bij het feit dat bij de dames tegenwoordig nagenoeg alles mogelijk is. "Vroeger waren de eerste paar ronden voor de toppers een walk in the park. Dat is geen optie meer. Dat is een trend die zich al langer aan het doorzetten is."

GEEN CLIJSTERS OF HENIN MEER

Toptienspeelsters die onaantastbaar zijn, het is iets wat tot  het verleden behoort. "Er is geen Kim Clijsters of Justine Henin meer. Zelfs Serena steekt er niet meer bovenuit. Iedereen kan van iedereen winnen. Ook op het ITF-niveau. Iemand die 500ste staat, kan ook al een aardig stukje tennissen. Doordat het zo open ligt, vind ik het wel interessanter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws