Greet Minnen zet zegetocht op gras van Rosmalen verder met stunt tegen Duitse

Greet Minnen zet zegetocht op gras van Rosmalen verder met stunt tegen Duitse
Foto: © photonews

In 's Hertogenbosch is het hoofdtoernooi van Rosmalen begonnen en ook daarin blijft Greet Minnen het voortreffelijk doen. Ze had al succesvol de kwalificaties overleefd en in de eerste ronde legde ze ook de hoger geplaatste Mona Barthel over de knie in twee sets.

De overwinningen tegen Lisicki en Ferro in het kwalifcatietoernooi hadden het vertrouwen goed gedaan. Gemakkelijk zou het in de eerste ronde zeker niet worden, want Barhtel (WTA-88) staat 51 plaatsen hoger op de rangschikking dan Minnen (WTA-139).

Dat belette onze landgenote niet om van bij de aanvang gelijke tred te houden met de Duitse. Er moesten wel wat breakpunten weggewerkt worden, maar bij 5-5 sloeg Minnen zelf toe. Ze won vier spelletjes op rij. Zo was de eerste set binnen en stond ze ook in set twee meteen 2-0 voor.

TERUGKEER BARTHEL VAN KORTE DUUR

Barthel moest dan wel reageren en trok de stand ook gelijk: 4-4. Toch laaide de hoop bij haar slechts heel eventjes op, want Minnen deelde meteen de genadeklap uit. In het volgende game haalde ze een 40-15-achterstand op, om vervolgens de wedstrijd uit te serveren. Minnen trok met 7-5 en 6-4 aan het langste eind. In de achtste finales wacht de Russische Margarita Gasparyan (WTA-63).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws