David Goffin tuimelt voor het eerst in vijf jaar uit de top dertig op wereldranglijst
Redactie
| 6 reacties

Goffin zakt naar 33ste plaats na exit in derde ronde op Roland Garros

David Goffin tuimelt voor het eerst in vijf jaar uit de top dertig op wereldranglijst
Foto: © photonews

Een verdienstelijke beurt op Roland Garros, waar David Goffin een set afsnoepte van de latere winnaar Rafael Nadal, volstaat niet om onze Belgische nummer één in de top dertig te houden van de ATP-ranking. Goffin staat voortaan gekend als de nummer 33 van de wereld.

De Luikenaar mocht dan wel naar behoren gepresteerd hebben, hij ging er wel een ronde vroeger uit dan vorig jaar in Parijs. Wat dus weer het verlies van punten op de ranking betekende. Goffin stond ooit zevende op de wereldranglijst, maar dat lijkt al een eeuwigheid geleden. Het is voor het eerst sinds 2014 dat hij buiten de top dertig belandt.

Tweede Belg op de ATP-ranking is intussen Kimmer Coppejans op plek 166. Net als Arthur De Greef steekt Coppejans Bemelmans voorbij. Nummer één van de wereld is nog altijd Novak Djokovic, voor Rafael Nadal en Roger Federer.

MERTENS VIJFDE BESTE DUBBELSPEELSTER

Bij ernstige wijzigingen bij de dames gezien de verrassingen op Roland Garros. Winnares Barty rukt op naar de tweede plaats, achter Naomi Osaka. Verliezend finaliste Vondrousova is prompt het nummer zestien. De Tsjechische komt zo voor Elise Mertens, die een plaatsje moet inleveren en nu 21ste staat. Mertens komt wel de top vijf in op de ranking van de dubbelspeelsters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws