Terugkeer van David Goffin op toernooi dat hem al finaleplek schonk: loting is bekend
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

David Goffin treft eerst qualifier op Rosmalen

Terugkeer van David Goffin op toernooi dat hem al finaleplek schonk: loting is bekend
Foto: © photonews

Na de opsteker die Roland Garros toch wel was, is het nu ook voor David Goffin weer richting het gras. De Luikenaar komt dicht bij huis in actie, in het Nederlandse 's Hertogenbosch. Zijn terugkeer op Rosmalen is best opvallend, want de laatste jaren liet hij het toernooi links liggen.

Nochtans heeft Goffin er goede herinneringen aan. Bij zijn laatste deelname in 2015 bereikte hij de finale. De Fransman Nicolas Mahut, een grasspecialist, was toen te sterk. Goffin hoopt uiteraard om dit jaar opnieuw ver te geraken. Dan zal hij eerst voorbij een kwalificatiespeler moeten. In de tweede ronde wacht dan de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-43) of de Australiër Matthew Ebden (ATP-64).

VIJFDE REEKSHOOFD

Goffin is bij de mannen de enige Belg die deelneemt aan het toernooi. Hij is er het vijfde reekshoofd. De Griek Stefanos Tsitsipas, die op Roland Garros sneuvelde in de achtste finales tegen Stanislas Wawrinka, is het eerste reekshoofd.

Eerder werd er al geloot voor het damestoernooi. Ook Elise Mertens, Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens hebben dus al een zicht op wie ze straks kunnen ontmoeten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws