Koning Nadal zit nog steeds stevig op zijn troon en steekt twaalfde titel in Parijs op zak
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 23 reacties

Nadal verslaat Thiem in vier sets in Roland Garros-finale

Koning Nadal zit nog steeds stevig op zijn troon en steekt twaalfde titel in Parijs op zak
Foto: © photonews

Ere wie ere toekomt: door voor het tweede jaar op rij de finale van Roland Garros te bereiken, heeft Dominic Thiem laten zien dat hij de tweede beste gravelspeler ter wereld is. De prins die zich klaar voelt om de troon te bestijgen. Zijn probleem: koning Nadal is nog altijd 'alive and kicking'.

Thiem maakte er in de beginfase wel een intense strijd van en stond zijn mannetje in de lange rally's. Na twee fantastische punten ging de Oostenrijker door de opslag van Nadal. Zijn antwoord: de onmiddellijke rebreak en zo bracht hij zijn tegenstander toch wat van de wijs. De titelverdediger ging van 2-3 naar 6-3.

VERRASSENDE BREAK VOOR THIEM

In de tweede set gingen beide spelers vlotter door hun opslagspelletjes, tot het twaalfde game van de set. Thiem scoorde plots vier punten op rij. Met twee scherpe forehands dwong het nummer vier van de wereld zijn opponent in de fout en zo was alles weer te herdoen.

NADAL OPPERMACHTIG IN TWEE SLOTSETS

Nadal was als door een wesp gestoken vanwege het setverlies en reageerde furieus. De Spanjaard ging weer uitpakken met machtige slagen, was uiterst succesvol aan het net en maakte nauwelijks nog een fout. Nadal raasde richting 6-1 en zette zo Thiem eventjes op zijn nummer.

Die ging zelf op zoek naar een break in de vierde set, maar gravelkoning Rafa bleef overeind op de breakpunten en nam in de tussentijd weer twee keer de service van zijn tegenstander af. Een te verre forehand return van Thiem maakte een einde aan de finale. Nadal won met 6-3, 5-7, 6-1 en 6-1. De Spanjaard zit in totaal al aan achttien Grand Slams.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws