Kirsten Flipkens over 'bizarre' Roland Garros: "We missen uitstraling en vedetten"
Redactie
| 2 reacties

Kirsten Flipkens ziet een gebrek aan vedetten in het vrouwentennis

Kirsten Flipkens over 'bizarre' Roland Garros: "We missen uitstraling en vedetten"
Foto: © photonews

Zaterdag om 15.00 neemt de Australische Ashleigh Barty (WTA 8) het in de finale van Roland Garros op tegen haar Tsjechische uitdaagster Marketa Vondrousova (WTA 38) en amper 19 jaar. "Het was een heel bizarre grandslam", zegt Kirsten Flipkens.

Flipkens ziet door de wisselvallige resultaten van de toppers een gebrek aan vedetten bij het vrouwentennis. "Barty en ­Halep waren mijn favorieten, aangevuld met een nieuwe naam", zegt Flipkens in Het Nieuwsblad. "Maar het was een heel bizarre grand slam. Al die nieuwe meisjes zorgen voor een verrassing, maar of dat goed is voor het vrouwentennis?"

"We missen uitstraling en vedetten, zoals Sharapova en Serena. Pas op, over tien jaar heeft pakweg Anisimova misschien wel tien majors gewonnen en is zij de grote ster", vervolgt de Molse. Een groot contract tegenover de mannen, want daar bereikten de nummers 1 tot en met 4 de halve finales in Parijs.

Niemand onaantastbaar

"Toen ik in 2013 op Wimbledon bij de laatste vier stond, met naast mij ook nog Lisicki, Bartoli en ­Radwasnka, waren dat ook allemaal verrassende namen. Maar dat was toen een eenmalige uitschieter, terwijl nu alle grandslams compleet open liggen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt in mijn zestien jaar als prof. Geen enkele toptienspeelster is onaantastbaar."

Met ook nog de 17-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova zat er naast Marketa Vandrousova nog een tweede tiener bij de laatste vier.  De dertigers - Serena, Venus, Sharapova… - lijken stilaan plaats te moeten maken voor de jongeren. Bij de mannen zie je dat tienergeweld niet. Jongens hebben veel meer tijd nodig om zich fysiek te kunnen meten met een krachtpatser als Nadal", weet Flipkens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws