Kirsten Flipkens laat zich uit over haar toekomst in enkel- én dubbelspel
Redactie
| 1 reacties

Kirsten Flipkens weet nog niet of ze nog een seizoen door wil in het enkelspel

Kirsten Flipkens laat zich uit over haar toekomst in enkel- én dubbelspel
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens won dit seizoen geen enkele match op gravel in het enkelspel. Maar in het dubbelspel lukte het voor onze landgenote toch aan de zijde van Johanna Larsson, met een halve finale als knap resultaat. Wat met de toekomst?

Flipkens heeft de afgelopen weken en maanden al enkele keren de vraag gekregen tot wanneer ze zal spelen. Zal het succes in het dubbel een langer vervolg aan haar carrière breien? "Dit resultaat loodst me naar nummer 27 op de dubbelranking, goed voor zekerheid over de grote toernooien", vertelt Flipper in HNB. "Als ik in de singles zou wegzakken, wordt dat dubbelspel inderdaad een mogelijkheid."

"Als ik me daar meer op focus, kan ik top twintig halen. Ik zou nog vijf jaar kunnen dubbelen, al ben ik dat niet van plan, hoor", laat ze ook weer weten. Flipkens hield een aardig centje over aan haar halve finale. Samen met Larsson mogen ze 146.000 euro verdelen.

"Dat is zowat het dubbele van wat ik hier in de singles verdiend heb. Ik speel niet voor het geld, maar ik ga evenmin ontkennen dat ik daarmee heel blij ben."

Goesting ver weg

In het enkelspel staat de Molse voorlopig 66e. "Tijdens de voorbije weken op gravel zat mijn goesting heel ver weg. Kan ik nog een seizoen verder in single? Allicht wel. Maar wil ik dat ook doen? Geen idee", aldus Flipkens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws