Geen 'Novak Slam': Dominic Thiem pakt de scalp van 's werelds nummer één en ontmoet Rafael Nadal in finale
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties

Dominic Thiem houdt Novak Djokovic na een vijfsetter uit finale van Roland Garros

Geen 'Novak Slam': Dominic Thiem pakt de scalp van 's werelds nummer één en ontmoet Rafael Nadal in finale
Foto: © photonews

Dominic Thiem krijgt de eer om Rafael Nadal zondag van een twaalfde eindzege op Roland Garros te houden. De Oostenrijker schakelde na een beklijvende vijfsetter 's werelds nummer één Novak Djokovic uit.

Na de overtuigende zege van Rafael Nadal tegen Roger Federer mochten Novak Djokovic en Dominic Thiem hun halve finale afwerken. Djokovic en Thiem begonnen er vrijdag al aan, maar de wedstrijd werd bij een 6-2, 3-6 en 3-1 tussenstand in het voordeel van de Oostenrijker stopgezet. 

Djokovic wist al snel hoe laat het was, want de Serviër moest al snel zijn service afgeven in een match waarin de wind een belangrijke rol speelde. Thiem bleef op een hoog niveau acteren, ging nog eens door de opslag van Djokovic en pakte de eerste set gemakkelijk met 6-2. De statistiek van Djokovic die nog geen set verloren had in Parijs, mocht al meteen de vuilnisbak in. Met dank aan een sterke Thiem

Djokovic herstelt evenwicht

In de tweede set herstelde 'Nole' de orde. Het begin ging nog gelijk op, maar dan ging Djokovic door de opslag van de Oostenrijker. Hij gaf die bonus niet meer uit handen en hing de bordjes in evenwicht, 3-6. 's Werelds nummer één was opgestaan. Toch voor eventjes. Thiem nam opnieuw de bovenhand in de derde set, maar bij een 3-1 voorsprong werd de wedstirjd gestaakt. 

Beide heren leken op zaterdag meer succes te hebben. Djokovic kwam in de derde set opnieuw op gelijke hoogte, maar in het slot maakte Thiem het verschil. Met een 7-5 setwinst leek hij op weg naar de zege, maar opnieuw toonde Djokovic de nodige veerkracht. De vierde set eindigde opnieuw op 5-7, deze keer in het voordeel van Djokovic.

Er kwam een vijfde set en daarin liep Thiem al snel uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong. Maar dan gooiden de weergoden opnieuw roet in het eten. Thiem en Djokovic kwam wat later opnieuw de baan op en de Oostenrijker kreeg zowaar twee matchballen. De Serviër redde ze allebei en kwam terug 'on serve'. 

Maar het was toch Thiem die aan het langste eind trok en de vijfde set naar zich toe trok: 7-5. Zondag neemt het maatje van David Goffin het op tegen superfavoriet Rafael Nadal, die in Parijs op zoek gaat naar een 12e triomf. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties