Twee Belgische speelsters op drie mogen verder in Surbiton
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Alison Van Uytvanck en Yanina Wickmayer naar kwartfinales Surbiton

Twee Belgische speelsters op drie mogen verder in Surbiton

Terwijl Roland Garros zijn ontknoping nadert, zijn enkele Belgische speelsters volop bezig om voeling te krijgen met het gras. Voor Alison Van Uytvanck en Yanina Wickmayer verloopt dat in Surbiton voorlopig heel aardig. Voor Greet Minnen eindigde het verhaal echter in de achtste finales.

Topreekshoofd Alison Van Uytvanck moest wel hard knokken voor haar plek bij de laatste acht. Caroline Dolehide beet van zich af en maakte er een gevecht van twee uur van. Bij 5-4 in de beslissende set dwong Van Uytvanck matchpunten af en schoot ze raak bij matchbal 4. Zo werd het 6-4, 3-6 en 6-4. Er wacht haar nu opnieuw een Amerikaanse tegenstandster: Caty McNally.

FERME REEKS VAN WICKMAYER

Voor Wickmayer was het bereiken van de kwartfinales minder verwacht, maar zij wist aangenaam te verrassen tegen Viktorija Golubic. De Zwitserse zag maar liefst acht spelletjes op rij naar onze landgenote gaan. Golubic dwong wel een tiebreak af in de tweede set. Wickmayer hield het hoofd koel en won met 6-1 en 7-6 (77/5). Ze mag het nu gaan opnemen tegen tweede reekshoofd Maria.

Voor Greet Minnen zit het toernooi er dus op. Zij kreeg met Alison Riske een zware tegenstandster voorgeschoteld en dat bleek ook. In de eerste set bleef het verschil nog beperkt tot één break. Nadien was het overwicht van de Amerikaanse nog groter. Riske won met 6-4 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws