Swingende Rafael Nadal legt grote rivaal Roger Federer het zwijgen op
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties

Rafael Nadal klopt Roger Federer en staat in finale van Roland Garros

Swingende Rafael Nadal legt grote rivaal Roger Federer het zwijgen op
Foto: © photonews

Rafael Nadal (ATP 2) heeft tegen Roger Federer (ATP 3) nogmaals gedemonstreerd dat hij en alleen hij de koning van het gravel is. De Spanjaard klopte de Fed Express met sprekend gemak en gaat zondag voor een twaalfde eindzege op zijn favoriete grandslamtoernooi.

Beide spelers maakten heel wat foutjes in de openingsfase, maar het was Nadal die door de opslag van Federer ging en al snel een 3-0 bonus beet had. Maar Federer knokte zich nog even terug tot 3-2, waarna Nadal het belangrijke 6e spelletje pakte. Nadal gaf die bonus niet meer uit handen en won set één: 6-3. 

Maar de Zwitser begon met nieuwe moed aan de tweede set en deze keer brak hij als eerste door de opslag van Nadal. 'Rafa' toonde weerbaarheid en speelde bovendien straf tennis bij momenten. Hij kwam terug tot 4-4 en sloeg dan toe op het beslissende moment: ook de tweede set ging met 6-4 naar Nadal

Veer gebroken

In de derde en laatste set was de foutenlast bij Federer te hoog. Nadal won met 6-2 en heeft zo zijn ticket voor de finale beet. In de zoektocht naar een twaalfde eindzege moet de man uit Mallorca in de finale voorbij de winnaar van de andere halve finale tussen Dominic Thiem (ATP 4) en Novak Djokovic (ATP 3). 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties