Sprookje blijft maar duren: 17-jarig supertalent staat dan ook te popelen voor haar halve finale op Roland Garros
Redactie
| 1 reacties

Amanda Anisimova kan haast niet wachten om halve finale te spelen

Sprookje blijft maar duren: 17-jarig supertalent staat dan ook te popelen voor haar halve finale op Roland Garros
Foto: © photonews

Bij de dames krijgen we op Roland Garros een kampioene die dit weekend voor het eerst een grandslamtoernooi gaat winnen. Het zou zomaar Amanda Anisimova kunnen zijn. Pas 17 jaar jong, maar beschreven als een supertalent en nu al bezig om de hoge verwachtingen waar te maken.

Anisimova had tot dit jaar nog nooit een match gewonnen op Roland Garros. Haar toernooizege in Bogot was wel al een signaal. In Parijs behaalde in vijf dagen drie zeges waar weinig op af te dingen viel. Maar dat ze zo autoriteir ex-winnares Simona Halep zou opzij zetten, had toch niet iedereen verwacht.

Ik weet heel goed wat mijn capaciteiten zijn 

Dat ze het tegen een topspeelster moest opnemen, werkte extra prikkelend. "Ik was helemaal niet nerveus, maar net gemotiveerd en tevreden dat ik zo'n topmatch voorgeschoteld kreeg. Ik weet heel goed wat mijn capaciteiten zijn. Ik weet dat ik goed kan tennissen en heb dat ook bewezen", reageerde de jonge Amerikaanse.

Doordat woensdag het tennis letterlijk en figuurlijk in het water viel, zijn de halve finales bij de dames met een dag vervroegd. Om 11u neemt Anisimova het op tegen de Australische Ashleigh Barty voor een plek in de finale. "Ik ben blij dat ik vrijdag al op de baan kan stappen, want ik heb geen zin om nog een dag langer te wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws