Nadal moet nog even geduld uitoefenen: regen spelbreker in Djokovic-Thiem
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Novak Djokovic en Dominic Thiem werken hun halve finale op Roland Garros zaterdag af

Nadal moet nog even geduld uitoefenen: regen spelbreker in Djokovic-Thiem
Foto: © photonews

Rafael Nadal moet nog even geduld uitoefenen voor hij zijn tegenspeler kent voor de finale van Roland Garros. De andere halve finale tussen Novak Djokovic (ATP 1) en Dominic Thiem (ATP 4) werd gestaakt door de regen.

Na de overtuigende zege van Rafael Nadal tegen Roger Federer mochten Novak Djokovic en Dominic Thiem hun halve finale afwerken. Al kon de wedstrijd door het mindere weer niet worden afgewerkt. 

Djokovic wist al snel hoe laat het was, want de Serviër moest al snel zijn service afgeven in een match waarin de wind een belangrijke rol speelde. Thiem bleef op een hoog niveau acteren, ging nog eens door de opslag van Djokovic en pakte de eerste set gemakkelijk met 6-2. De statistiek van Djokovic die nog geen set verloren had in Parijs, mocht al meteen de vuilnisbak in. Met dank aan een sterke Thiem

Djokovic herstelt evenwicht

In de tweede set herstelde 'Nole' de orde. Het begin ging nog gelijk op, maar dan ging Djokovic door de opslag van de Oostenrijker. Hij gaf die bonus niet meer uit handen en hing de bordjes in evenwicht, 3-6. 's Werelds nummer één was opgestaan. Toch voor eventjes. 

Thiem nam opnieuw de bovenhand in de derde set, maar bij een 3-1 voorsprong in het voordeel van de goede vriend van David Goffin werd de wedstrijd gestaakt door de aanhoudende regen. Zaterdag wordt hun halve finale verdergezet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws