Geen Belgische eindstrijd in Parijs: halve finales eindstation voor Kirsten Flipkens

Geen Belgische eindstrijd in Parijs: halve finales eindstation voor Kirsten Flipkens
Foto: © SC

Met twee landgenotes in de halve finales van Roland Garros was het even dromen van een Belgische finale. Zover komt het niet, want Kirsten Flipkens haalt de eindstrijd niet. Ze verloor samen met Johanna Larsson van het Chinese duo Ding/Zheng in twee sets.

Nochtans was de start prima: Flipkens en Larsson kwamen 0-2 voor. De Chinese meisjes zetten echter meteen orde op zaken. Ze hadden niet lang nodig om echt door te duwen. Van 0-2 ging het naar 5-3. Nadien was het enkel nog kwestie om de set uit te serveren.

Dat gebeurde en in set twee hadden Deng en Zheng meteen een break voorsprong. Dit keer slaagden Flipkens en Larsson erin een achterstand van twee spelletjes goed te maken. Het was echter uitstel van executie, want in het tweede deel van de set konden hun tegenstandsters toch weer het verschil maken. Deng en Zheng haalden het met tweemaal 6-4.

ALLE HOOP OP MERTENS

Voor Flipkens blijft haar deelname aan het dubbelspel van Roland Garros natuurlijk een groot succes. Nooit eerder geraakte ze in het dubbel zo ver op een grandslamtoernooi. Alle hoop is nu gevestigd om Elise Mertens om wel de finale te bereiken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws