Barty klopt tienersensatie Anisimova in match van de comebacks en ontmoet Tsjechische in finale

Barty klopt tienersensatie Anisimova in match van de comebacks en ontmoet Tsjechische in finale
Foto: © SC

De finale bij de dames op Roland Garros is bekend. Vooral de halve finale tussen de Australische Ashleigh Barty en de Amerikaanse Amanda Anisimova kende een knotsgek verloop. Barty stapte als winnares van de baan. Vondrousova haalde het in de andere halve finale in twee sets van Konta.

In tegenstelling tot in haar kwartfinale tegen Halep, begon Anisimova nerveus. Lukte niets in het begin voor de 17-jarige speelster. Bij 5-0 achter gooide ze alle schroom van zich af en kon ze wel haar power produceren. In die mate zelfs dat ze de eerste set er nog uit sleepte en won in de tiebreak.

Bij 6-7 en 0-3 leek het een verloren zaak voor Barty, maar die ging haar opponente stilaan dwingen om een extra bal te spelen en was baas in de lange rally's. Barty won zomaar eventjes zeven games op rij. In de beslissende set kwam ze wel 1-2 achter, maar via een snelle rebreak deelde ze een tik uit en dat was de springplank naar de overwinning. Het werd 6-7 (4/7), 6-3 en 6-3.

KONTA MIST SETBALLEN

In de andere halve finale net iets minder drama, al keerde ook hier een speelster terug na een achterstand. In beide sets kwam Vondrousova 3-5 achter en serveede Konta voor de set. Toch liep het telkens mis voor de Britse. In de eerste set liet ze zelfs drie setballen onbenut. Vondrousova kon setverlies vermijden en haalde het met 7-5 en 7-6 (7/2).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws