Rafael Nadal voor titanenduel: "Hoop dat ik Roger in de problemen breng, anders heb ik een probleem"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Rafael Nadal weet dat hij agressief tennis mag verwachten tegen Roger Federer

Rafael Nadal voor titanenduel: "Hoop dat ik Roger in de problemen breng, anders heb ik een probleem"
Foto: © photonews

De match om vrijdag naar uit te kijken is natuurlijk het treffen tussen Rafael Nadal (ATP 2) en Roger Federer (ATP 3). Kan de 'GOAT' de elfvoudige winnaar in Parijs iets in de weg leggen?

De statistieken spreken alvast in het voordeel van Nadal. 'Rafa' verloor in zes ontmoetingen op Roland Garros nog nooit van Federer. "Het belangrijkste is dat ik in de halve finale zit en naar de finale wil", citeert Sporza de Spanjaard uit Mallorca. "Maar natuurlijk is het altijd speciaal tegen Federer. We hebben allebei belangrijke en speciale momenten uit onze carrières samen beleefd op de baan."

Federer liet op zijn beurt al weten dat hij agressief zal moeten spelen om Nadal uit zijn ritme te halen. "We zien wel wat er gebeurt, maar hij gaat mij onder druk willen zetten", weet Nadal. "Ik hoop dat ik hem in de problemen kan brengen, want anders zit ik met een probleem."

Nadal speelde in de Franse hoofdstad al 93 wedstrijden en verloor slechts 2 keer. Eén keer tegen de Zweed Robin Söderling en één keer tegen Novak Djokovic. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties