Djokovic legt ook Duitser over de knie en stoomt zonder setverlies door naar halve finales
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Novak Djokovic stoomt zonder setverlies door naar halve finales op Roland Garros

Djokovic legt ook Duitser over de knie en stoomt zonder setverlies door naar halve finales
Foto: © photonews

Op Roland Garros zijn alle halvefinalisten op het mannentoernooi bekend. Met Dominic Thiem, Roger Federer, Rafael Nadal en nu ook Novak Djokovic vechten respectievelijk de nummers vier, drie, twee en één van de wereld om eindwinst in Parijs.

Roland Garros krijgt bij de mannen twee halve finales om duimen en vingers van af te likken. Roger Federer (ATP 3) neemt het vrijdag op tegen elfvoudig winnaar Rafael Nadal (ATP 2), in de andere halve finale strijden Dominic Thiem (ATP 4) en Novak Djokovic (ATP 1) voor het tweede finaleticket. 

Die laatste kende donderdagnamiddag weinig moeite met de Duitser Alexander Zverev (ATP 5). De boomlange Duitser met Russische roots bood vooral in set één weerwerk en hield tot 5-5 gelijke tred, tot Djokovic de beslissing forceerde. 

Foutloos

Daarna zat 'Nole' helemaal in zijn ritme en stuurde hij Zverev met 6-2 en 6-2 huiswaarts. Djokovic is de enige van de vier halvefinalisten die nog geen enkele set verloor in Parijs. Federer deed dat wel tegen zijn landgenoot Wawrinka, Nadal liet zich op een zeldzaam foutje betrappen tegen onze David Goffin. Thiem moest dan weer al drie sets prijsgeven op het gravel van de Franse hoofdstad. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties