Wickmayer na onderbreking weer op het juiste spoor en klopt hoger geplaatste Amerikaanse
Redactie
| 1 reacties

Yanina Wickmayer naar tweede ronde in Surbiton na fraaie zege

Wickmayer na onderbreking weer op het juiste spoor en klopt hoger geplaatste Amerikaanse
Foto: © photonews

Yanina Wickmayer is al begonnen aan het grasseizoen en heeft dat op fraaie wijze ingezet: met een zege tegen Sachia Vickery, die toch negentien plaatsen hoger staat op de wereldranglijst. In een wedstrijd over twee dagen haalde Wickmayer het met 6-4, 3-6 en 6-4.

Na slechts twee van haar zes gravelmatchen te hebben gewonnen, hoopt Wickmayer op meer succes op een andere ondergrond. Toen haar eerste match op gras onderbroken werd, had ze de eerste set gewonnen. In de tweede set stond ze echter met 0-2 achter. Het was dus kwestie om op dag twee van de ontmoeting weer het juiste ritme te vinden.

Dat gebeurde ook: Wickmayer won drie van de eerstvolgende vier spelletjes om er 3-3 van te maken. Nadien was het echter Vickery die een reeksje kon neerzetten. De Amerikaanse dwong dankzij drie spelletjes op rij een beslissende derde set af.

WICKMAYER HOUDT STAND OP EIGEN OPSLAG

In de openingsfase van die set stond Wickmayer ook geregeld onder druk, maar ze hield wel stand in drie moeilijke opslaggames. Langzaamaan helde het weer over naar onze landgenoten en kon ze haar opponente meer pijn doen. Bij 5-4 dwong Wickmayer enkele matchballen af. Vickery kon er nog twee wegwerken. Derde keer was scheepsrecht voor Wickmayer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws