Van Uytvanck en Minnen zonder setverlies naar tweede ronde Surbiton, wel nederlaag voor landgenoot
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Alison Van Uytvanck en Greet Minnen goed van start op gras

Van Uytvanck en Minnen zonder setverlies naar tweede ronde Surbiton, wel nederlaag voor landgenoot
Foto: © photonews

Tegenwoordig spelen ze vaak samen dubbel, maar ook in het enkelspel staan Alison Van Uytvanck en Greet Minnen hun mannetje. Allebei wonnen ze hun eersterondepartij op het ITF-toernooi van Surbiton. Ruben Bemelmans is daar ook actief en verloor van een thuisspeler.

Greet Minnen moest het opnemen tegen de Australische Naiktha Bains. De Belgische ging uitstekend van start en was na vier spelletjes eigenlijk al zeker van setwinst. Het stond immers 4-0. De twee breaks consolideren en de set voorsprong was een feit. Set twee verliep veel minder gemakkelijk. Minnen moest op eigen opslag een setpunt voor Bains wegwerken en maakte het hierna zelf af in de tiebreak: 6-2, 7-6 (7/4).

MINDER DAN EEN UUR WERK VOOR VAN UYTVANCK

Ook haar vriendin Alison Van Uytvanck deed wat van haar verwacht werd. Cabrera mocht haar in principe niet in de problemen brengen en dat gebeurde ook niet. Ook zij is een Australische en zag in de eerste set alle kleuren van de regenboog. Nadien beet ze zich wel vast in de match, tot aan 4-4. Dan vond Van Uytvanck het wel welletjes: de Grimbergse won na net geen uur tennissen met 6-1 en 6-4.

Ook Ruben Bemelmans is dus in Surbiton, maar de mannen spelen er wel een challengertoernooi. Een iets hoger niveau dus. Bemelmans had er de tweede ronde al bereikt, maar stuitte op Dan Evans. In de eerste set moest onze landgenoot al snel zijn service inleveren. In set twee maakte Bemelmans een vroege achterstand nog goed, maar liep het nadien toch mis. Evans won met tweemaal 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws